• 1405 شنبه 16 آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6459 -
  • 1405 شنبه 16 آبان

در شورای برنامه‌ریزی و توسعه گیلان مطرح شد

رییس جمهور : در جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم

گروه سیاسی

ريیس‌جمهور به مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: کشور در شرایط نه جنگ و نه صلح قرار ندارد، بلکه درگیر جنگ تمام‌عیار اقتصادی است؛ جنگی که با وجود نبود درگیری نظامی، از طریق مسدودسازی مسیرهای آبی و ایجاد محدودیت در مسیرهای زمینی علیه کشور دنبال می‌شود. «مسعود پزشکیان» که به صورت ویدیوکنفرانسی در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گیلان حضور یافته بود با تاکید بر اینکه فرصت‌های گیلان با مشکلات موجود استان تناسبی ندارد، افزود: ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود در استان گیلان به ‌اندازه‌ای است که اگر بتوانیم به ‌درستی از آنها استفاده کنیم، این استان نه‌تنها نیازی به کمک دولت ندارد، بلکه باید درآمدی نیز به کشور منتقل کند. ريیس‌جمهور در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به مشکلات موجود کشور اشاره و تاکید کرد: باید گفت که اکنون در شرایط نه جنگ و نه صلح نیستیم، بلکه درگیر یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم. ممکن است جنگ نظامی در جریان نباشد، اما جنگ اقتصادی تمام‌عیاری علیه کشور ما وجود دارد. دشمن مسیرهای آبی را بسته و در مسیرهای زمینی نیز محدوديت ایجاد کرده است.وی با اشاره به افزایش هزینه‌های ناشی از جنگ بر دولت تصریح کرد: تلاش می‌کنیم که کشور در برابر همه این فشارها سربلند بایستد و بتوانیم مشکلات را تا حدود زیادی حل کنیم. این موضوع به لطف خداوند و با پشتیبانی رهبر شهید ما و رهبر عزیزمان محقق شده است؛ رهبر معظم انقلاب نیز امروز کمک می‌کنند وحدت و انسجام در کشور گسترش پیدا کند و مستحکم‌تر شود.

تلاش برای ایجاد اختلاف در داخل کشور

ريیس‌جمهور با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد اختلاف و شکاف در داخل کشور، بر ضرورت تقویت انسجام ملی تاکید کرد و گفت: دشمن امیدوار است بتواند در کشورمان اختلاف ایجاد کند و در چنین شرایطی، ما باید برای گسترش انسجام ملی تلاش کنیم. پزشکیان با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوان آن را حل کرد، افزود: باید تلاش کنید با وجود تمام تحریم‌ها و فشارهایی که دشمن بر کشور تحمیل می‌کند، استان گیلان را به الگویی برای سایر استان‌ها تبدیل کنید. کافی است به توان و ظرفیت‌های خودتان تکیه کنید؛ در این صورت مطمئن باشید راهکارهای لازم نیز پیدا خواهد شد.وی در ادامه با اشاره به پروژه آزادراه رشت-آستارا اظهار داشت: وقتی از کریدور صحبت می‌کنیم، نمی‌توان پذیرفت که پیمودن مسیر رشت به آستارا پنج ساعت زمان ببرد. باید برای اصلاح این وضعیت اقدام کنیم و ان‌شاءالله در این زمینه با یکدیگر گفت‌وگو خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم مشکلات استان را در این بخش نیز برطرف کنیم.ريیس‌جمهور همچنین بر ضرورت حل مشکلات سدهای استان گیلان تاکید کرد و گفت: وقتی پروژه‌ای به ۷۰ تا ۷۵ درصد پیشرفت رسیده است، نباید اجازه دهیم اجرای آن متوقف یا با تاخیر مواجه شود. پزشکیان با اشاره به شرایط کنونی کشور و فرصت‌هایی که در کنار تهدیدهای پیش‌آمده برای استان‌های مرزی ایجاد شده است، تاکید کرد: شرایطی که اکنون در کشور وجود دارد، در کنار تهدیدهای پیش‌آمده، برای استان گیلان و سایر استان‌های مرزی یک فرصت طلایی ایجاد کرده است. حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد مسیر تجارت ما از خلیج‌فارس عبور می‌کرد، اما اکنون این مسیر بسته شده است. بنابراین چه بخواهیم و چه نخواهیم، ناچاریم به‌گونه‌ای عمل کنیم که کشور بتواند حداکثر استفاده را از مسیرهای جایگزین و ظرفیت‌هایی که شما در اختیار دارید، ببرد.وی در ادامه به رایزنی‌های انجام ‌شده با سازمان برنامه و بودجه برای تامین منابع مالی مورد نیاز به ‌منظور تملک زمین‌های واقع در مسیر راه‌آهن رشت-آستارا اشاره کرد و گفت: ريیس سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد هر میزان سند ارائه شود، هزینه آن پرداخت خواهد شد و از این بابت مشکلی وجود ندارد. ريیس‌جمهور همچنین از انجام هماهنگی‌های لازم با طرف روس خبر داد و اظهار داشت: باید در طراحی مسیری که برای احداث راه‌آهن در نظر گرفته‌ایم، امکان احداث جاده‌ای دوطبقه نیز پیش‌بینی شود؛ به‌گونه‌ای که هم آزادراه از آن عبور کند، هم خط راه‌آهن و هم خودروهای دیگر امکان تردد داشته باشند، زیرا نمی‌توانیم با ایجاد جاده‌های بیشتر، مشکلات زیست‌محیطی را تشدید کنیم.ريیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌ها و فرصت‌های ژئوپلیتیکی گیلان بر ضرورت بهره‌گیری از این توانمندی‌ها برای حل مشکلات و بهبود شرایط استان تاکید كرد و خطاب به مدیران گفت: در استان شما، با توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌های خدادادی و موقعیت ژئوپلیتیکی و جغرافیای سیاسی آن، می‌توان منابعی جذب کرد و بسیاری از مشکلات را برطرف ساخت، کافی است باید باور داشته باشید که می‌توانید وضعیت خود را بهبود بخشید.پزشکیان با اشاره به نقش مدیران در ایجاد تحول و تغییر در شرایط موجود اظهار داشت: اگر هر یک از ما به ظرفیت‌ها، امکانات، نیروها و فرصت‌هایی که در اختیار داریم توجه کنیم، می‌توانیم تغییراتی ایجاد کنیم که در شرایط عادی حتی به ذهن انسان هم نمی‌رسد.

اعطای اختیارات به استانداران از تاکیدات رهبر شهید بود

رییس دولت چهاردهم افزود: یکی از تاکیدات رهبر شهید ما این بود که استانداران باید از اختیارات لازم برخوردار باشند. زمانی که مسوولیت را بر عهده گرفتم و بحث جنگ مطرح شد، تاکید ما این بود که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که دشمن تصور نکند با ترور می‌تواند کشور ما را از توان مدیریتی ساقط کند. از همان زمان درباره این موضوع صحبت و اعلام کردیم که استانداران می‌توانند به صورت مستقل بسیاری از کارها را انجام داده و امور را پیش برند.ريیس‌جمهور با اشاره به تاکید رهبر شهید بر واگذاری اختیارات به استانداران گفت: رهبر عزیزمان در سخنرانی‌ها و همچنین در جلسه‌ای که با استانداران داشتند، بر ضرورت برخورداری آنها از اختیارات لازم تاکید کردند. ما نیز اکنون در حال واگذاری اختیارات بیشتر و رفع موانع و مشکلات موجود هستیم.پزشکیان در ادامه به ضرورت بازگشت منابع مالی محلی به استان‌ها اشاره کرد و گفت: منابعی که از استان‌ها به تهران می‌آید، باید به خود استان بازگردد. هفته گذشته در جلسه هیات دولت این موضوع را مطرح کردم و اکنون نیز در حال پیگیری آن هستیم. منابع استانی نباید در تهران یا در جای دیگری هزینه شود، بلکه باید به استان بازگردد. اگر این منابع در اختیار استان قرار گیرد، شما قادر خواهید بود بسیاری از مشکلاتی را که به آنها اشاره کردید، برطرف کنید.وی با تاکید بر پیگیری این موضوع در دولت خاطر نشان کرد: این مساله را به حول و قوه الهی حتما دنبال خواهیم کرد. هفته گذشته نیز در جلسه‌ای که داشتم، بر این موضوع تاکید کردم و با ريیس کل بانک مرکزی و ريیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این خصوص هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است.

ضرورت برنامه‌ریزی منسجم برای تامین انرژی در زمستان

رييس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای تامین انرژی مورد نیاز کشور در ماه‌های سرد سال گفت: پیش از این با کسری روزانه ۳۵۰ میلیون مترمکعبی گاز مواجه بودیم، اما به ‌نوعی این وضعیت را مدیریت کردیم. مردم عزیز نیز همراهی کردند، اما واقعیت این است که وضعیت ما در زمینه تامین گاز در سال جاری با دشواری‌های بسیاری مواجه شده است.وی با اشاره به خسارت‌های وارد شده به زیرساخت‌های انرژی کشور ادامه داد: دشمنان ۲۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت گاز کشور را هدف قرار دادند. علاوه بر آن، بخشی از میعانات و نیروگاه‌های ما نیز مورد حمله قرار گرفت. بنابراین باید برای زمستان برنامه ویژه‌ای داشته باشیم. تابستان را با تلاش وزیران، مدیران و مسوولان به ‌نوعی پشت سر گذاشتیم، اما عبور از زمستان به برنامه‌ریزی و تلاش بیشتری نیاز دارد.پزشکیان در ادامه با اشاره به ظرفیت بنادر استان گیلان و ضرورت کاهش زمان توقف کشتی‌ها و هزینه‌های حمل‌ونقل اظهار کرد: مسوولان استان می‌توانند با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، زمینه تجهیز و توسعه بنادر را فراهم کنند تا کشتی‌ها با سرعت بیشتری تخلیه و بارگیری شوند و هزینه دموراژ و حمل کالا کاهش یابد.ريیس‌جمهور افزود: بخش خصوصی می‌تواند با سرمایه‌گذاری در تامین تجهیزات و زیرساخت‌های مورد نیاز بنادر، خدمات حمل‌ونقل، بارگیری و تحویل کالا را با سرعت بیشتری انجام دهد و در مقابل، درآمد حاصل از فعالیت خود را دریافت کند؛ بنابراین ضرورتی ندارد دولت در این زمینه به ‌دنبال کسب درآمد باشد.وی با تاکید بر اینکه مدیران استان باید سرمایه‌‌گذاران بخش خصوصی را برای حضور در بنادر دعوت کنند، تصریح کرد: با فراهم شدن زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، می‌توان بسیاری از مشکلات موجود در حوزه حمل‌ونقل دریایی و تخلیه و بارگیری کالا را برطرف کرد و در نهایت کالا با هزینه کمتری به دست مصرف‌کننده برسد.

سرمایه‌گذاری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی در راه‌آهن رشت - آستارا

ريیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آخرین اقدامات انجام‌ شده برای اجرای راه‌آهن رشت - آستارا گفت: روند نهایی‌سازی توافقات مربوط به این پروژه در حال انجام است و امروز نیز امضای مربوط به آن انجام شده است. همچنین دکتر رضایی با سفر به روسیه، مامور پیگیری موضوع سرمایه‌گذاری و فراهم کردن زمینه اجرای توافقات شده است.پزشکیان با بیان اینکه اجرای این پروژه می‌تواند حجم قابل ‌توجهی از سرمایه‌گذاری را وارد استان گیلان کند، اظهار کرد: تنها در بخش راه‌آهن رشت - آستارا، حداقل نزدیک به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه و اعتبار به استان اختصاص خواهد یافت؛ رقمی که در مقایسه با اعتبارات مطرح ‌شده برای سایر پروژه‌های استان، بسیار قابل ‌توجه است.ريیس‌جمهور همچنین با اشاره به پیشنهاد طراحی همزمان مسیر جاده‌ای و ریلی در این کریدور افزود: اگر بتوانیم پایه‌های احداث اتوبان را در کنار یا در طبقات بالاتر و پایین‌تر مسیر ریلی پیش‌بینی کنیم، حجم سرمایه‌گذاری و ارزش اقتصادی این طرح به‌ مراتب افزایش خواهد یافت و پروژه‌ای ماندگار برای استان گیلان به یادگار خواهد ماند.

ضرورت تکمیل کریدور شرق به غرب با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی

وی با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در شمال کشور گفت: معتقدم مسیر ارتباطی باید از رشت به سمت مازندران نیز ادامه پیدا کند تا کریدور شرق به غرب کشور تکمیل و امکان تردد بدون ترافیک در این مسیر فراهم شود.ريیس‌جمهور با تاکید بر لزوم رعایت ملاحظات زیست‌محیطی در اجرای پروژه‌های زیرساختی خاطرنشان کرد: توسعه مسیرهای ارتباطی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که ضمن دستیابی به اهداف اقتصادی و ترانزیتی، کمترین آسیب به محیط زیست، منابع آب و خاک وارد شود.پزشکیان ابراز امیدواری کرد: با اتکا به همدلی، تلاش مدیران و استفاده از ظرفیت‌های موجود، کشور بتواند از شرایط دشوار کنونی عبور کند و زمینه حل مشکلات و شتاب‌بخشی به توسعه استان گیلان فراهم شود.وی در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از مجاهدت نیروهای مسلح در دفاع از کشور و همراهی و همدلی ملت بزرگ ایران اظهار کرد: نیروهای مسلح ما در دفاع از کشور کاری کارستان انجام دادند و مردم ایران نیز با ایستادگی مثال‌زدنی خود، دنیا را به حیرت واداشتند.ريیس‌جمهور با تاکید بر قدردانی دولت از همراهی مردم در شرایط دشوار کشور افزود: مردم با وجود همه مشکلات، همراهی و همدلی خود را حفظ کردند و بهانه‌ای به دست دشمن ندادند؛ از این‌رو، از همه ملت بزرگ و نجیب ایران صمیمانه تشکر و بابت قصورها و کاستی‌ها نیز از مردم عذرخواهی می‌کنیم.پزشکیان تصریح کرد: با تمام وجود در خدمت مردم هستیم و برای عزت، سربلندی و پیشرفت ایران و ملت بزرگ آن از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.رييس جمهور با ابراز اطمینان نسبت به پیروزی ملت ایران در برابر فشارهای خارجی خاطرنشان کرد: باور و یقین داریم که در مقابل همه تهدیدها و تحریم‌ها پیروز خواهیم شد، چراکه این وعده خداوند است. تلاش می‌کنیم در مسیر الهی حرکت کنیم و تا پای جان به ملت ایران خدمت خواهیم کرد.وی همچنین از مدیران استان گیلان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه و جماعات و معاون اجرایی ريیس‌جمهور به ‌دلیل تلاش‌ها و زحمات انجام ‌شده در جریان این سفر قدردانی کرد.ريیس‌جمهور با تاکید بر عزم دولت برای رفع موانع و حل مشکلات استان‌ها گفت: ما با همکاری و همدلی، مشکلات را حل و موانع را برطرف خواهیم کرد. اراده رهبر عزیز نیز بر واگذاری اختیارات بیشتر به استان‌هاست تا مدیران بتوانند برنامه‌ها و اقدامات مورد نیاز را با سرعت و کارآمدی بیشتری اجرا کنند.پزشکیان  با تاکید بر اینکه وحدت و انسجام ملی موجب ناامیدی دشمنان خواهد شد، اظهار کرد: مردم باید ببینند و احساس کنند که ما برای خدمت به آنها آمده‌ایم. امیدواریم خداوند کمک کند تا در مسیر خدمتگزاری، شرمنده مردم بزرگ و نجیب ایران نشویم.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
تیتر خبرها
رییس جمهور : در جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم مانیفست مذاکره جراحی زن به شرط رضايت شوهر کابوس‌کنگره ترکش جنگ‌به‌کارگران چینی‌رسید وتوی دموکراسی از سوی ترامپ توليد علم ما ، عمدتا سكولار است سینمای بدون مولف؛ تولید است نه هنر زلزله دوگانه واشنگتن و تل‌آويو زلزله در امریکا و ادامه دومينوي تله تل‌آويو (۱۵) شوك و بهت انتخاباتي در اسراييل و امريكا اقتصاد بدون نفت با شعار محقق نمي‌شود در باب ساماندهي كافه‌ها هزينه جنگ در واشنگتن چه شد كه به اينجا رسيديم؟ سكوت هم قيمت پيدا مي‌كند قانونگذاري بر بستر ابهام وقتي هشدارهاي مهرجويي و نادري را جدي نگرفتيم... منزلت زن از نگاه بنيان‌گذار (۱۶) چه كسي از تخريب زرين‌كوب بهره مي‌برد؟ وداع با «شناسنامه آموزش و پرورش» بازنگري در سياست‌هاي توسعه سرزمين بازگشت به سينماي جنايي زلزله سياسي در واشنگتن ادامه دومينوي تله تل‌آويو (۱۵) در باب ساماندهي كافه‌ها منزلت زن از نگاه بنيان‌گذار (۱۶) چه شد كه به اينجا رسيديم؟ سكوت هم قيمت پيدا مي‌كند
کارتون
کارتون