• ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5966 -
  • ۱۴۰۳ شنبه ۶ بهمن

طنين «توسعه» و «وفاق» در خوزستان

پزشكیان: با دنيا جنگ و دعوا نداريم

گروه سياسي 

چهارمين سفر استاني رييس‌جمهور و تيم همراه او به استان خوزستان، سفر پرماجرايي از كار درآمد. از طنين گفتمان «دعوا نكنيم» در نشست با فعالان سياسي استان و بگومگوي خبرنگار صداوسيما با پزشكيان و اخلال در سخنراني رييس‌جمهور زماني كه مردم شعار بيكاري، بيكاري سر داده بودند و از رييس‌جمهورشان حل مشكلات استان را خواستار شده بودند؛ تا ديوارچيني رييس‌جمهور و معاون اجرايي‌اش در يكي از روستاهاي استان و... همگي آخر هفته‌اي پرماجرا را براي دولت چهاردهم شكل داد. طبيعي است دولتي كه شعار وفاق را سرلوحه كارش قرار داده و از همه طيف‌ها و گروه‌ها و دستجات براي مشاركت در پروسه توسعه كشور دعوت كرده، در سفرهاي استاني‌اش هم به دور از برخوردهاي امنيتي برخي دولت‌ها، تريبون‌هاي بازي براي شنيدن هر صدا، فرياد، انتقاد و گلايه‌اي تعبيه كرده باشد.

مسعود پزشكيان و همكارانش در دولت كه در قالب يك سفر استاني به خوزستان رفته بودند تا از نزديك به مسائل استان و مشكلات مردم رسيدگي كنند، هم صحبت‌هاي مردم را شنيدند و هم تلاش‌هاي برخي طيف‌ها وگروه‌ها براي اخلال در روند طبيعي صحبت‌هاي رييس‌جمهور را تجربه كردند.

ماجراي قطع سخنراني پزشكيان از سوي صدا و سيما اما بازخوردهاي بسياري در فضاي عمومي كشور پيدا كرد. مردم خوزستان در هنگام سخنراني رييس‌جمهور با صداي بلند شعار امان از «بيكاري بيكاري» سر دادند. پزشكيان هم گفت: «ببينيد عزيزان علت اينكه ما اينجا آمديم براي اين است كه حرف‌هاي شما را بشنويم. مشكلات و گرفتاري‌هاي شما را پيگيري و حل كنيم. به شما قول مي‌دهم آن مقداري كه از دستم برمي‌آيد براي رفع مشكلات تلاش كنم.» اما اين تنها جنجال نبود؛ مطابق معمول برخي طيف‌هاي تندرو كه با جريانات خاصي مرتبطند، سعي كردند از هر آب گل‌آلودي ماهي‌هاي مورد نظر خود را صيد كنند. اين‌بار خبرنگار صداوسيما در خوزستان در اقدامي عجيب و غيرمتعارف با اخلال در مراسم سخنراني رييس‌جمهور، سخنان پزشكيان را قطع كرد و باعث برهم خوردن فضاي مراسم شد. مسعود پزشكيان پس از فرياد‌هاي عجيب اين خبرنگار صداوسيما، حرف‌هايش را قطع كرد و از او خواست پشت تريبون حرف بزند.

ماجرا‌هاي روز پنجشنبه پزشكيان اما جذابيت‌هاي بيشتري داشت. اخبار منتشر شده حاكي از آن بود كه رييس‌جمهور و معاون اجرايي او رسما لباس كار پوشيده، بيل و كلنگ و كاردك و ماله و استانبولي به دست گرفته و مشغول ديوارچيني شدند. ديوارهايي كه براي بسياري از ايرانيان نمادهاي ساختن و سازندگي و توسعه كشور شدند؛ اين گونه بود كه كاربران فضاي مجازي دامنه وسيعي از كامنت‌ها را در خصوص اين تصاوير پزشكيان منتشر كرده و ابراز اميدواري كردند پروژه توسعه كشور هم به همين صورت مرحله به مرحله و رج به رج پيشروي كند. سيدعباس موسوي، مدير تشريفات رياست‌جمهوري نيز با انتشار ويديوي ديوارچيني رييس‌جمهور نوشت: «نهضت توسعه عدالت در فضا‌هاي آموزشي و پرورشي با مشاركت مردم بر مبناي الگوی موفق و آزموده ساخت صد‌ها خانه بهداشت است كه دكتر پزشكيان مبتكر و مجري آن در سال‌هاي نه چندان دور بود. كارگري امروز او براي ساخت مدرسه نه براي فيلم و ريا بلكه از روي صداقت و اعتقاد به نهضت مدرسه‌سازي و عدالت آموزشي براي همه فرزندان ايران و تشويق مردم و مسوولان است. اين نهضت حتما موفق خواهد شد. در همين اثنا، سرعت، مهارت و تجربه رييس‌جمهور در بنّايي جالب توجه بود.»

بر اين اساس رييس‌جمهور به منظور انجام سفري ۲ روزه، با استقبال استاندار و همچنين نماينده ولي‌فقيه در استان خوزستان وارد فرودگاه اهواز شده بود با انجام برنامه‌هاي خود در استان سفر خود را پايان داد. اداي احترام به مقام شهداي دفاع مقدس، ديدار عمومي با مردم استان، نشست با فعالان اقتصادي و نشست با فعالان سياسي و اجتماعي و فرهنگي از برنامه‌هاي روز نخست سفر دكتر پزشكيان به اهواز بود. رييس‌جمهور همچنين با حضور در يكي از مناطق محروم شهر اهواز، نخستين خشت «طرح ملي خشت‌گذاري» را بنا نهاد و «طرح مردمي مدرسه‌سازي» را كليد زد و پس از آن در نشست نهضت عدالت فضاهاي آموزشي با مشاركت مردم حضور يافت. ملاقات و گفت‌وگو با فعالان سياسي، اجتماعي و فرهنگي و شركت در شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان از ديگر برنامه‌هاي پزشكيان در استان خوزستان بود.

 

همه بايد كار كنيم

رييس‌جمهور با بيان اينكه اگر ما و شما در كشور بيل نزنيم، با امضا و كاغذ كار درست نمي‌شود، گفت: تصميم گرفته‌ايم مشكل تبعيض و بي‌عدالتي در آموزش و پرورش كشور را حل كنيم و اين كار با كمك و همراهي شما مردم شدني است. «مسعود پزشكيان» كه به منظور انجام سفري دو روزه به خوزستان سفر كرده بود، عصر امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ در جمع فرهيختگان و نخبگان استان، افزود: «وقتي اراده كرديم بي‌عدالتي در آموزش و پرورش را حل كنيم، تصميم گرفتيم در يك سال همه مدارس و فضاهاي آموزشي مورد نياز در كشور را بسازيم و تحويل بدهيم، پول لازم را هم نداريم، بايد با كمك و مشاركت هم اين كار را انجام بدهيم و مي‌دهيم.» رييس‌جمهور با بيان خاطرات خود از دوران رياست دانشگاه استان آذربايجان شرقي ‌افزود: «از آخر دوم بوديم، معاون وزير آمد و مشكلات را با او مطرح كرديم؛ گفت ۶۰ ميليون به شما پول مي‌دهم، ۶ ماه دويدم اما ۶۰ تومان هم به ما نداد، خيلي به من برخورد، گفتم اگر آن آدم و قلم و تهران نباشد، نبايد مردم ما محلي براي ارائه خدمت داشته باشند؟ وقتي چشم از آنها بستم و به توانمندي خود و استان نگاه كردم، ۶۰۰ خانه بهداشت را در ۶ ماه بدون اينكه از دولت پول بگيرم، شروع، تمام و نيروي انساني را مستقر كردم. دولت سالانه پول ۱۰ خانه بهداشت را مي‌داد و گاهي پول تمام مي‌شد اما خانه بهداشت تمام نمي‌شد.» پزشكيان با تاكيد بر اينكه اين مردم هستند كه مي‌توانند مشكل را حل كنند و نه دولت‌، افزود: «هر امضايي بخواهيد به شما مي‌دهم، اگر پول مي‌خواهيد نداريم اما مردم را داريم و با كمك مردم مي‌توانيم مشكلات را حل كنيم و به حول و قوه الهي حل خواهيم كرد.» رييس‌جمهور تاكيد كرد: «اگر اميد ما به خدا باشد و جز از گناه خود از چيزي نترسيم، هيچ قدرتي نمي‌تواند ما را زمينگير كند؛ اين چيزي است كه بايد به آن دل ببنيديم.» وي خطاب به فرهيختگان و نخبگان استان افزود: «مسائل و مشكلات خود را از اين سخنگاه مطرح كرديد و حق با شماست. قبل از اينكه بخواهم نامزد انتخابات شوم و هنگامي كه به عنوان نماينده از بي‌عدالتي صحبت مي‌كرديم، سيستان و بلوچستان و كردستان و تمام مناطق محروم مدنظرمان بود. اسلام، شيعه و باور ما راه درستي براي زندگي كردن و عزتمندي است. عزت براي ماست و اين كتاب بايد ما را از ذلت به عزت برساند.» پزشكيان ادامه داد: «وقتي در اين شرايط هستيم يعني به كتاب عمل نمي‌كنيم؛ حضرت علي، رسول خدا و كتاب را از ياد برده‌ايم. كتاب براي عمل كردن است، شيعه فقط حرف نيست، ما بايد زينت امام باشيم نه وقتي به ما نگاه كردند بگويند اينها به درد نمي‌خورند و اين با تلاش و كوشش ما امكان‌پذير است.» وي با بيان اين نكته كه علم، توانمندي، مديريت و خلاقيت را مفت به كسي نمي‌دهند، اظهار داشت: «در مديريت دو ديدگاه داريم؛ اينكه كرم خاكي چقدر مي‌بيند و عقاب تا كجا مي‌بيند. كرم جلوي خود را هم نمي‌بيند اما يك پرنده تمام زمين را زير بال خود دارد. ما بايد نگاه متعالي و چشم عقاب داشته باشيم و نپذيريم از ديگران كمتر و عقب‌تر هستيم، اگر اين باور در ما به وجود آمد كه از آنها كمتر نيستيم، با تلاش مي‌توانيم به مقصد برسيم.»

با تهديد و تحريم به زانو درنخواهيم آمد با كسي هم سر جنگ و دعوا نداريم

رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تهديدات دشمنان عليه مردم ايران، تاكيد كرد: با تهديد و تحريم به زانو در نخواهيم آمد. با دنيا هم جنگ و دعوا نداريم؛ به دنبال صلح هستيم. همسايگان در اولويت هستند، نمي‌خواهيم كشورگشايي كنيم و به دنبال زندگي در صلح و آرامش هستيم.» پزشكيان يادآور شد: «رسول اكرم هنگامي كه وارد مدينه شد، قبايل با هم جنگ و خونريزي داشتند، صدها سال با هم دشمن خوني بودند اما رسول خدا در بدو ورود به مدينه تمام كينه‌ها را دور ريخت و گفت با يكديگر پيمان برادري ببنديد. در هنگام فتح مكه، پيامبر در سخنراني خود تاكيد كرد كه مسلمانان برادر هستند، نگفت كه مومنان برادر هستند و مثل يد واحده هستند. مسلمانان در تمام بلاد اسلامي با هم برادر هستيد، ما با مسلمانان دعوا نداريم. قدم اول مشكلات در كشور، اختلافات و دعواهاست. مشكل معلوم است، راه‌حل علمي هم براي آن وجود دارد. همه مشكلاتي كه (در خوزستان) هست، صدها راه‌حل دارد. مشكل نبود افراد متخصص و توانمند و نبود وحدت و انسجام است كه بيايند دست به دست هم بدهند و مشكلات را حل كنند.» رييس‌جمهور ادامه داد: «رود كارون، سراسر پول و سرمايه و اشتغال است، فقط كافي است از آن درست استفاده كنيم. سنگ‌فرش خاك خوزستان از طلاست ما هم براي حل مشكلات و مسائل آمده‌ايم، مصمم هستيم مشكلات را حل كنيم. پزشكيان با اشاره به اولويت دولت چهاردهم براي رفع مشكل فضاي آموزشي در كشور گفت: مصمم هستيم بحث مشكل آموزش و پرورش و مدرسه در كشور را با مشاركت مردم حل كنيم. نه تنها ساختمان بلكه روش، كيفيت آموزش و نحوه تربيت را در مدارس اصلاح خواهيم كرد. اين طور نباشد كسي كه پولدار است در مدارس آنچناني آموزش ببيند و بچه مدارس روستايي و محروم با يكديگر رقابت كنند. وي تاكيد كرد: نمي‌شود كسي كه به او امكانات نداده‌ايد با كسي كه بهترين امكانات را در اختيار داشته است، رقابت كنند. بعد به آن بگوييد به مناطق محروم برود كه هيچ ‌وقت هم نخواهد رفت. بايد كساني را انتخاب كنيم كه از همين منطقه هستند و براي همين مردم كار كنند تا مشكلات آنها را حل كند.» پزشكيان با تاكيد بر اينكه ذهن و مغز كسي كه در مناطق برخوردار است برتر و بالاتر از مناطق محروم نيست، گفت: «وقتي كه خواستم خانه‌هاي بهداشت را بسازم، نماينده‌ها اعتراض كردند كه ايشان خانه نمي‌سازد لانه مي‌سازد، ما به جاي ۱۲۰ متر ۶۰ متري مي‌ساختيم، اصلا در روستا كاربردي ندارد، در تهران نشسته‌ بودند و براي روستاي ما در تبريز تصميم مي‌گرفتند. نمايندگان مي‌گفتند كارشناسان اين طور تصميم گرفته‌اند، گفتم چه كسي گفته است؟ آنها كه در تهران هستند كارشناس هستند و كسي كه در اهواز و خوزستان يا بلوچستان است، كارشناس نيست؟!»

 

بايد با دنيا با زبان سلام و صلح صحبت كنيم

رييس‌جمهور تاكيد كرد: «اگر ما اختيار بدهيم كه خواهيم داد و اجازه بدهيم استعداد استان‌ها رشد كند، قادر خواهند بود مشكلات را حل كنند. بايد داشته‌ها را بر اساس عدالت تقسيم کرده و از تجارب يكديگر استفاده كنيم و اگر وحدت و انسجام را دوباره زنده كنيم با رهبري و درايت رهبر انقلاب قادر خواهيم بود كه همه مشكلات را حل كنيم اما معتقدم كه بايد با دنيا با زبان سلام، صلح و سلامت و درستي صحبت كنيم نه اينكه با همه دعوا كنيم.» وي افزود: «چين با همه عظمتي كه دارد و به‌رغم اينكه در كتاب‌هاي‌شان «امريكا» را دشمن اول خود مي‌دانند، در مقابل تهديد امريكا مدارا مي‌كند چرا كه مي‌خواهد حداكثر منفعت را داشته باشد. ما با خودمان مدارا نمي‌كنيم چه برسد به همسايگان و دنيا.» رييس‌جمهور تصريح كرد: «رهبر انقلاب در سياست‌هاي كلي فرموده‌اند كه بر اساس سه اصل عزت، مصلحت و حكمت بايد با همه ارتباط داشته باشيم به غير از اسراييل. اسراييل متجاوز است و نشان داده كه براي انسانيت پشيزي ارزش قائل نيست.» پزشكيان گفت: «با سران كشورهاي مختلف گفت‌وگو كردم كه چطور بمباران زن و بچه و پير و جوان را توجيه مي‌كنيد؟ به ما مي‌گويند كه حقوق بشر را زير پا گذاشته‌ايد و اجازه نداده‌ايد فلان فرد صحبت كند. شما كه هزاران انسان بيگناه را بمباران مي‌كنيد، اجازه نداريد از حقوق بشر صحبت كنيد. كسي بايد از حقوق بشر صحبت كند كه براي انسانيت ارزش قائل است نه كسي كه از قدرتي حمايت مي‌كند و اسلحه بدهد كه ۱۳ هزار دانش‌آموز و بچه كشته شوند. آنها از حقوق بشر صحبت مي‌كنند، چطور به عنوان يك انسان بپذيرم كه آنها حقوق بشر را مي‌فهمند؟» رييس‌جمهور در پايان تصريح كرد: «همه مباحثي كه گفتيد را در نظر خواهيم گرفت و تا آنجا كه از دست‌مان بربيايد پيگيري خواهيم كرد. با اختياراتي كه در استان و با همكاري مديران و استادان دانشگاه همه مشكلات را با كمك شما و به حول و قوه الهي حل خواهيم كرد.»

 

تصويب ۸۹ هزار ميليارد تومان اعتبار براي استان

«مسعود پزشكيان» شامگاه پنجشنبه در مصاحبه پاياني سفر دور روزه دولت وفاق به استان خوزستان تاكيد كرد: «در اين سفر و در جلسه برنامه‌ريزي استان تصميم گرفته شد كه وزيران دولت به صورت جداگانه دوباره به استان سفر كنند و در حوزه‌هاي تخصصي خود اطلاعات جمع‌آوري شده را با كارشناسان و متخصصان استان بررسي و به سرعت مشكلات را رفع كنند.» رييس‌جمهور در پاسخ به سوالي درخصوص وضعيت طرح ۵۵۰ هزار هكتاري براي توسعه و تقويت كشاورزي استان كه مورد تاييد و تاكيد رهبر معظم انقلاب بوده است، گفت: «از استاندار خواسته‌ام گزارش دقيقي در اين زمينه جمع‌آوري و ارائه كند كه چرا سياست رهبري در مورد اين طرح با گذشت حدود ۱۵ سال هنوز روي زمين مانده و به صورت كامل اجرايي و عملياتي نشده است؟ نبايد بگذاريم دستور رهبري بر زمين بماند و بايد آن را اجرايي كنيم.» پزشكيان با بيان اينكه در اين سفر در مجموع ۸۹ هزار ميليارد تومان اعتبار براي طرح‌ها و پروژه‌هاي توسعه‌اي استان تصويب شده است، گفت: «بخشي از اين اعتبارات ۲۹ هزار ميليارد تومان از منابع دولتي، ۴۱ ميليون دلار براي مسير شلمچه و بصره اختصاص داده‌ايم، نزديك به ۴۴ هزار ميليارد تومان اعتبارات و كمك‌هاي بانكي در آنجا در نظر گرفته شده است. ۱۱ هزار ميليارد تسهيلات بانكي و ۴۴ هزار ميليارد تومان شركت‌ها و موسسات دولتي قرار است سرمايه‌گذاري كنند. در مجموع نزديك به ۸۹ هزار ميليارد تومان براي سال آينده مصوب شد كه تخصيص داده شود. همچنين قرار شد هر كمك ديگري كه بشود در نظر بگيريم و عملياتي كنيم.» رييس‌جمهور همچنين به اهتمام دولت چهاردهم در حل مشكل فضاي آموزشي در استان خوزستان و كل كشور اشاره كرد و گفت: «تصميم قاطع گرفته‌ايم كه در مدت يك سال همه فضاي آموزشي مورد نياز در كشور را تامين و مشكلات آموزش و پرورش از نظر مدارس و فضاهاي آموزشي را با همكاري و مشاركت مردم، بسيج، بنياد مستضعفان، خيرين مدرسه‌ساز و همه دستگاه‌ها و نهادها برطرف كنيم.» پزشكيان تاكيد كرد: «در كنار حل مشكل فضاهاي آموزشي، روش آموزش در مدارس را نيز متحول خواهيم كرد و تلاش مي‌كنيم مدارس دولتي از نظر كيفيت و آموزش چيزي از مدارس غيردولتي و خصوصي كمتر نداشته باشند و عدالت آموزشي برقرار و بي‌عدالتي و تبعيض در حوزه آموزش كشور از بين برود.» وي افزود: «در بحث انرژي‌هاي خورشيدي، بادي و حرارتي نيز قرار است با فرصت‌هايي كه در اينجا است مشكل كمبود انرژي را حل كنيم تا مشكلات انرژي صنايع و پتروشيمي برطرف شود. معني اين حرف اين است كه درآمد آنها خيلي از اين چيزي كه دارند بالاتر برود و از طرف ديگر مردم ديگر خاموشي نداشته باشند. تمام تلاش‌مان را گذاشتيم كه ناترازي‌هاي انرژي را از بين ببريم.» رييس‌جمهور در پايان خاطرنشان كرد: «خوزستان جاي توسعه زيادي دارد و ما تلاش مي‌كنيم اين فرصت را دوباره با كمك مردم و ياري خدا و پشتيباني رهبري زنده كنيم.»


چند برداشت متفاوت از سفر رييس‌جمهور به خوزستان 

مسعود پزشكيان، رييس‌جمهور به همراه تعدادي از اعضاي هيات دولت شامگاه پنجشنبه پس از ۲ روز سفر كاري فشرده به خوزستان، اهواز را به مقصد تهران ترك كرد.رييس‌جمهور و هيات همراه در سومين سفر استاني خود دو روز پركار چهارشنبه و پنجشنبه ميهمان خوزستان بودند و مشكلات و چالش‌هاي اين استان را از نزديك مورد بررسي قرار داده و درددل‌هاي مردم را شنيدند.
بهره‌برداري از واحد نمك‌زدايي اهواز متمركز به ظرفيت ۱۱۰ هزار بشكه نفت در روز، بازديد از طرح جامع فاضلاب و قطع چهار ورودي فاضلاب به رودخانه كارون، خشت‌گذاري مدرسه، بازديد از مناطق محروم اهواز (شرق و غرب) و مركز نگهداري كودكان بي‌سرپرست، نشست با فعالان اقتصادي، فرهنگي نخبگان و فرهيختگان خوزستان و ديدار مردمي، حضور در جلسه شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان از شاخص‌ترين برنامه‌هاي سفر ۲ روزه رييس‌جمهور به خوزستان بود. بهره‌برداري از ۵۹ طرح بزرگ عمراني و آغاز عمليات اجرايي ۲۵ پروژه زيرساختي، مراسم خشت‌گذاري براي آغاز عمليات اجرايي ساخت ۳۰ مدرسه با ۳۳۳ كلاس درس در راستاي نهضت مدرسه‌سازي دولت چهاردهم، از مهم‌ترين برنامه‌هاي سفر ۲ روزه رييس‌جمهور به خوزستان بود. بهبود معيشت و شرايط اقتصادي، ايجاد اشتغال، پرداخت تسهيلات در بخش‌هاي گوناگون، رفع كمبودها و عقب‌ماندگي‌هاي زيرساختي از مهم‌ترين مطالبه‌هاي مردم خوزستان در راستاي شعار محوري دولت مبتني بر وفاق ملي است.
ديدار صميمي رييس‌جمهور با اقشار مختلف مردم خوزستان، ديدار با فعالان اقتصادي، امضاي ۲۲ تفاهمنامه به ارزش ۴۲ ميليون يورو در خوزستان با حضور رييس‌جمهور، بهره‌برداري از بزرگ‌ترين كارخانه نمك‌زاديي در اهواز، ديدار با فعالان سياسي و فرهنگي، بازديد سرزده از مناطق كم‌برخوردار منبع آب و غيزانيه اهواز، آغاز روز دوم سفر با بازديد از ساحل شرقي رودخانه كارون، بازديد از طرح جامع فاضلاب در ادامه سفر، بنا نهادن نخستين خشت مدرسه‌سازي با لباس كارگري، قول رييس‌جمهور به عشاير انديكايي در نشست نهضت عدالت فضاهاي آموزشي، نشست با فرهيختگان و...مهم‌ترين بخش‌هاي اين سفر بودند.

 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون